Loungeruimtes bij Jessaziekenhuis

De drie Hasseltse Rotaryclubs hebben zich alweer van hun warmste kant laten zien. Ze besloten om het Jessa Ziekenhuis te ondersteunen door de kosten van de inrichting van een aantal broodnodige gespreksruimtes en rustplekken voor hun rekening te nemen.

Zowel in campus Virga Jesse als in campus Salvator kunnen familieleden van palliatieve en overleden covid-19 patiënten in een familieruimte terecht voor een rustige babbel, met elkaar, of met onze psychologen. De social distancing regels worden uiteraard gerespecteerd.

Yves Breysem, algemeen directeur: “We kunnen met de steun van de Rotary twee familieruimtes en twee ruimtes voor artsen en medewerkers op een gezellige manier inkleden. De meubels en de planten huren we gedurende drie maanden. Het zijn deze extraatjes die het in moeilijke situaties een tikkeltje draaglijker maken. Alweer een bijzonder initiatief dat we met veel dankbaarheid aanvaarden.”

Loungeruimte voor artsen en medewerkers

Ook artsen en zorgverstrekkers hebben het zwaar. De druk is enorm. Op het werk, maar ook in hun privéleven.
Rotary Clubs Hasselt: “Volgens de wetenschappers zal deze crisis nog een hele tijd duren. En onze helden van de zorg moeten het kunnen volhouden. Een aangename plek om even uit te blazen, bleek zeer welkom. We hebben vooraf gevraagd waarmee we het hele zorgteam een plezier zouden doen, en dit kwam uit de bus. Het is fijn voor de drie Rotaryclubs om op deze manier onze solidariteit te tonen ten aanzien van iedereen in het Jessa Ziekenhuis. Zowel het personeel als de patiënten.”

Sinds deze week zijn de drie medewerkerslounges in de verschillende campussen ook uitgerust met een massagestoel. Voor campus Virga Jesse werd die ons tijdelijk ter beschikking gesteld door Gharieni Benelux. De twee anderen huren we voor een maand.

Artikel HBVL 8 april 2020